Tb tanácsadás -mennyi lesz a Gyedem?

payrollfejlec

A kismamák számára igen fontos, hogy a babatervezés és babavárás időszaka, illetve a babával otthon eltölthető időszak gondtalan, felhőtlen legyen, és ne a család anyagi helyzetének megoldása árnyékolja be ezen vissza nem térő éveket!

payrollkismama A társadalombiztosítási, családtámogatási rendszer szabályai gyakran változnak hazánkban, megértésük hozzá nem értők számára bonyolult, átláthatatlan és egy rosszul hozott döntés nagy veszteséget (akár havi 130.000 Ft) okozhat a családnak. A jó döntéshez érdemes előre tervezni és még a baba születése előtt kiszámoltatni milyen ellátásra és milyen összegben lesz jogosult a kismama, hogy adott esetben az ellátások összege még befolyásolható legyen.
Joggal merülhet fel a kérdés: MIKOR is vagyunk időben? Tervezett baba esetén érdemes már akkor felmérni lehetőségeinket, amikor megfogalmazódik bennünk a családtervezés gondolata. Ha nem várt örömteli esemény elébe néz a család, akkor sem késő tájékozódni az ellátások felől, azonban ne halogassuk a döntést, hisz az idő előre haladtával a lehetőségek köre is beszűkül.

A kismamáknak adott Tb tanácsadás egyik lényeges szempontja, hogy nincs két egyforma eset, minden kismama útja egy külön egyedi történet. Fontosnak tartom ezt leszögezni, mert nagyon sokan fórumokról, cikkekből, ismerősök hasonlónak tűnő eseteiből gyűjtenek össze információkat és próbálják alkalmazni azokat saját élethelyzetükben. Majd ezután jönnek a kérdések: Én miért nem annyit kaptam? Ő miért kap én mért nem? – és még számtalan hasonló.
Jómagam is hasonló helyzetben voltam akkor, amikor elkezdett foglalkoztatni a gyermekvállalás gondolata és felfigyeltem a körülöttem élő anyukáktól halottakra: „Olyan kevés pénzt kapok a gyermek után, mert nem tudtam, hogy …”; „Suli után terhes lettem és ha tudtam volna, hogy pár hónap munkával jogosult lettem volna ellátásra, akkor most nem a gyes-ből élnénk”; Ha tudtam volna hogy a táppénz nem befolyásolja az ellátások összegét, akkor nem dolgozok még a 38. héten is.”; Ha tudtam volna, hogy a munkáltatómnak a gyes lejárta után a szabadságos napokat ki kell fizetnie…” és még sorolhatnám az ehhez hasonló eseteket. Nap mint nap szembesülve ezekkel az élethelyzetekkel úgy döntöttem, hogy bővítve tudásomat és vállalkozásom tevékenységi körét TB tanácsadást fogok nyújtani kismamák számára, ami folyamatos kihívást fog jelenteni számomra, hisz nincs két egyforma eset, nincs két egyforma élethelyzet. Így vált a könyvelés, bérszámfejtés mellett a TB tanácsadás vállalkozásom egyik fő tevékenységévé.

Az elmúlt időszakban legnagyobb örömömre, nagyon sok anyukának tudtam segíteni abban, hogy a babatervezés és babavárás időszaka, illetve a babával otthon eltölthető időszak gondtalan, felhőtlen legyen. A tanácsadást a babát tervezőknek, a babát váróknak és a munka világába visszatérni szándékozóknak egyaránt ajánlom. Honlapomon a www.payroll-consulting.hu oldalon részletesen olvashatnak arról, hogy pontosan miben is tudok segíteni és milyen feltételekkel valamint az ott megjelenő írásaimmal és hírlevél szolgáltatásommal is igyekszem bővíteni az anyukák ismereteit a témában. Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy kérdezzen bátran, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy az ő esete reménytelen, mert hiszem és vallom, hogy mindig van egy jobb megoldás. Ezen szemlélethez igazodik vállalkozásom mottója is:
payrollmotto
Elérhetőségeim:
Strack Bernadett

Payroll Consulting Könyvelő és Tanácsadó Iroda

www.payroll-consulting.hu
2085 Pilisvörösvár, Iskola u. 33.
+36 20 3 710 428